dilluns 16 de gener del 2017

Benestar Social activa el protocol per baixes temperatures

Benestar Social activa el protocol per baixes temperatures

Foto: Calamarsada que va caure divendres a la tarda

Catalunya es prepara per rebre l'onada de fred més intensa dels darrers cinc anys. De fet, si aquest cap de setmana hem patit una onada de fred polar, a partir de demà ens visita una onada d'aire fred siberià, un fet que no passava des del febrer del 2012. A Canet de Mar davant d'aquesta situació s'ha activat el protocol per baixes temperatures, sobretot pensant en aquells col·lectius més vulnerables.

Si tradicionalment, la setmana dels barbuts és considerada la més freda de l'any, aquest cop es complirà o almenys així ho indiquen les previsions meteorològiques. Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla Neucat davant la previsió d'intenses nevades al Pirineu que també podrien afectar cotes baixes, d'uns 300 metres, a les comarques de Girona. A més de neu hi haurà vent. Protecció Civil demana molta prudència en la mobilitat a les zones afectades per la neu i el gel.

A Canet de Mar s'ha activat el protocol per fer front a l'onada de fred dels propers dies, sobretot  pensant amb la gent gran que viu sola i amb la resta de persones de molta vulnerabilitat de la vila. Des dels Serveis Socials, la regidora, Àngels Isart, ha afirmat que afortunadament no hi ha cap persona sense llar a la nostra vila i des de l'àrea tenen controlats tots els casos de persones en situació de vulnerabilitat.

Isart també ha assenyalat que des de Serveis Socials treballen conjuntament amb la Policia Local per tal de detectar, quan arriben onades de fred com aquesta, si hi ha persones que en poden patir greument els seus efectes, pel fet de viure al carrer. En aquest sentit, Isart ha comentat que s'han trobat amb casos de persones que vivien dins de cotxes, però en aquests moments, des de Serveis Socials, no tenen pas coneixement de cap cas similar. D'altra banda, des de l'àrea de Benestar Social, la regidora està pendent de rebre avui l'informe que inclou totes les dades sobre casos de pobresa energètica a la nostra vila durant el 2016 i les accions realitzades des de la regidoria.

 

Programació d'avui