dijous 08 de juny del 2017

Arriba la 2a edició del Reciclart, una mostra que combina art, reciclatge i solidaritat

Arriba la 2a edició del Reciclart, una mostra que combina art, reciclatge i solidaritat

Foto: Cartell de l'exposició Reciclart

Torna la segona edició del Reciclart, un projecte que combina reciclatge i art i en què enguany s’hi han sumat tots els centres educatius de la vila. Per culpa del mal temps, la inauguració es va posposar una setmana i de fet, ja està tot a punt per fer-la demà.

Un total de 570 alumnes han participat en aquesta edició del Reciclart, concretament els alumnes de 5è i 6è de Primària del col·legi Turó del Drac i de l’Escola Misericòrdia, de 4t, 5è i 6è de FEDAC, de 1r d’ESO de la Secció d’Institut Sunsi Mora, de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Lluís Domènech i Montaner, i de 2n, 3r i 4t d’ESO del col·legi Yglesias. Un projecte en què, recordem, aquests alumnes elaboren les seves obres d’art amb materials reciclats en col·laboració amb l’entitat local Artgrup Dels Vents. Dos dels seus responsables, Ramon Faucon i Gemma Martí, s'han mostrat més que satisfets de la bona resposta que està tenint aquest projecte.  L’any passat va tenir molt bona acollida i  aquest curs tots els centres educatius han volgut participar-hi.

El projecte consta de diverses actuacions. Primer de tot, la presentació dels objectius als alumnes i la conscienciació en la importància de l’art i el reciclatge, la recerca de materials en desús, les tertúlies-debat entre els nois i noies, la visita de l’exposició d’Artgrup dels Vents, l’elaboració de l’obra i la presentació en públic del procés. El resultat final són 160 obres d’art amb material reciclat. Val a dir, que aprofitant la inauguració de la Mostra, el grup Artgrup dels Vents farà una performance per tal d’elaborar un quadre que se subhastarà i els diners recollits es destinaran a alguna ONG, com ara, Open Arms.

Aquest any, Reciclart compta amb la col·laboració de la Fundació Vila Casas i la Fundació Antoni Tàpies, que donen suport al projecte amb la cessió de visites als seus espais per als guanyadors del concurs que seran proclamats el dia de la inauguració. La Sala Golem (escola d’escalada) d’Arenys de Munt s’ha sumat també al projecte amb el regal d’entrades al seu establiment. La inauguració es farà demà divendres a les 8 del vespre a la Plaça Universitat.

temes: cultura
Programació d'avui