dimecres 29 de març del 2017

APSOCECAT dona a conèixer un cas d'emergència social a la nostra vila per trobar ajuts

APSOCECAT dona a conèixer un cas d'emergència social a la nostra vila per trobar ajuts

Foto: apsocecat.cat

L'Associació Catalana pro persones amb Sordceguesa fa una crida a la ciutadania canetenca per buscar ajuts econòmics davant d'un cas d'emergència social que estan atenent a la nostra vila. Malgrat que col·laboren amb Serveis Socials de l'ajuntament cal ajuda econòmica per afrontar un programa social.

El cas en qüestió és el d'una persona amb sordceguesa que es troba en una situació pobresa extrema. Ricard López, president de l'Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa, ha detallat que es tracta d'una persona d'origen magribí que viu a Canet de Mar conjuntament amb la seva germana, l'únic familiar que s'ocupa d'ella. Aquesta persona, malgrat diverses operacions i tractaments realitzats, ha perdut completament la vista. Els problemes de comunicació que té, ja que també és sorda, i les hores que passa sola a casa, li han provocat brots psicòtics que fan que, en ocasions, hagi arribat a posar la seva vida en perill. Des de l'entitat, en el moment que tenen coneixement d'aquest cas, hi destinen una mediadora que diàriament l'atèn unes tres hores i, a part, des de l'ajuntament es compta amb el suport de la treballadora social que també la visita cada dia.

Fins fa poc no han pogut tramitar la Llei de Dependència, però encara pot arribar a passar un any abans no obtinguin la resposta per part de la Generalitat i en saber quin tipus d'ajut rebrà. Per això demanen la auxili a la societat canetenca. Tal com ha explicat López aquesta persona necessita d'un professional que l'ajudi a realitzar aquelles activitats significatives en el seu dia a dia, no estem parlant d'un cuidador, sinó d'un professional que té un cost per l'entitat de 900 euros i que treballa fent un seguiment i una avaluació del cas i fent d'intermediària en les accions comunicatives d'aquesta dona. Malgrat comptar amb el suport de Serveis Socials no podran assumir aquest cost massa temps.

De moment des de l'entitat volen donar a conèixer el cas i exposar-lo tant a la ciutadania, com també a empresaris o altres associacions solidàries que hi ha a la nostra vila per mirar de veure com es poden vehicular els ajuts. Al web www.apsocecat.org trobareu més informació sobre l'entitat.

 

 

Programació d'avui