dimecres 22 de febrer del 2017

57 famílies de Canet han rebut ajuts per fer front a l'IBI durant aquest 2016

57 famílies de Canet han rebut ajuts per fer front a l'IBI durant aquest 2016

Dels 20.000 euros que l'Ajuntament de Canet de Mar destina a la partida de subvencions per l'Impost de Bens i Immobles, l'IBI, per aquest 2016 s'han destinat 16.971 euros per ajudar les famílies al pagament d'aquest impost. En total, s'han gestionat 75 expedients i s'han atorgat 57 subvencions. La xifra és similar a la d'altres anys.

El regidor d'Hisenda, Pere Xirau, ha explicat que, de tots els demandants de subvenció, només s'han descartat 18 casos perquè no cumplien algun dels requisits demanats a la convocatòria. El regidor ha volgut recordar que els criteris que es fan servir per atorgar aquests ajuts són estrictament econòmics.

D'altra banda, Xirau ha avançat que per aquest 2017 destinaran la mateixa quantitat de diners per a subvencions de l'IBI. La principal diferència és que obriran el termini per demanar la subvenció de cara la primavera amb la idea que més gent s'hi pugui presentar.

Des de l'any 2013 que l'Ajuntament tanca els exercicis econòmics amb un romanent positiu de tresoreria. Per aquest motiu que al 2014 ja es decidís obrir aquesta convocatòria. Amb aquesta línia de subvenció es vol disminuir la pressió fiscal a les famílies amb rendes més baixes.

 

temes: societat
Programació d'avui