dimarts 19 de setembre del 2017

2023, any Domènech i Montaner

2023, any Domènech i Montaner

Foto: Taula Domènech i Montaner

La Taula Domènech i Montaner, que es va presentar als mitjans la setmana passada va servir entre d'altres per explicar el full de ruta que se seguirà per difondre conjuntament el llegat de l'arquitecte Modernista, fixant com a moment culminant, la celebració el 2023 de l'Any Domènech i Montaner, any del centenari de la seva mort.

També es vol establir el dia del seu naixement, el 27 de desembre, com a dia de l'arquitecte. De fet, Canet de Mar ja el té assenyalat al calendari i cada any celebrem en aquesta data, activitats relacionades amb Domènech i la seva obra. 

Carles Sàiz, president del Centre d’Estudis Domènech i Montaner ens ha explicat en que consistirà l'any Domènech. La Taula està formada pels ajuntaments dels tres municipis més representatius de l'obra de Lluís Domènech, que són Canet, Reus i Barcelona, pel Centre d'Estudis Domènech i Montaner (CEDIM) i per la Fundació Lluís Domènech. Sàiz ha explicat també les properes activitats que s’han programat com és el cas del I Simposi Domènech i Montaner.

Es programaran un seguit d'activitats amb ressò nacional, la primera de les quals és la celebració del I Simposi Domènech i Montaner, de caràcter científic, que es farà a Reus els dies 6 i 7 d'octubre. El Simposi se celebrarà cada dos anys, el 2019 a Canet i a Barcelona el 2021. La presentació de la Taula es va fer a l'Hospital de Sant Pau dijous passat, 7 de setembre.

temes: cultura
Programació d'avui